Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda; Düzce’nin sağlık alanında marka bir şehir olması noktasında yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.Bu yılın mart ayında Sağlık Bakanlığı "dijital" ve "kağıtsız" hastane kavramını oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hastanelerde IT kullanımı hakkında uluslararası ölçekte akreditasyon sağlayan HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) Avrupa organizasyonu ile beş yıllık yeni bir işbirliğine imza attı.

Birlikte yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları dahilinde, HIMSS Türkiye ekibi, 6 Ağustos 2019 tarihinde Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirdi. Türkiye’de O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşılayarak pratikte başarı göstermiş ilk merkez olan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başardı.

30 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen "HIMSS'19 Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı’nda İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen törende Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ödülünü Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip BİRİNCİ ve HIMSS Başkan ve CEO'su Harold F. Wolf takdim etti.
Öte yandan Türkiye, Avrupa’da en fazla seviye 6 hastanesine sahip olan ülke konumuna geldi. Dijital dönüşüm kapsamında Sağlık Bakanlığı hastanelerinin EMRAM Seviye 6 ve Seviye 7 alması Türkiye için büyük önem taşıyor.
HABER:C.ÜSTÜNER